Рейтинги ПриватБанку отримали стабільний прогноз

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's оголосило про перегляд прогнозу по рейтингах найбільшого українського банку ПриватБанку на «Стабільний» і підтвердило довгостроковий рейтинг банку на рівні «B-». Як говориться в повідомленні агентства, перегляд прогнозу по рейтингах банку обумовлений переглядом прогнозу по суверенних рейтингах України.

Експерти Standard & Poor's в черговий раз відзначили, що Приватбанк має більш високу оцінку власної кредитоспроможності («В +»), ніж інші українські банки, що відображає його сильну бізнес- і конкурентну позиції, а також більш сприятливий профіль фінансових ризиків. Разом з тим, згідно з методологією агентства, кредитний рейтинг ПриватБанку не може бути вище суверенних кредитних рейтингів України.

Підвищення суверенного рейтингу України або перегляд прогнозу до «Позитивного» приведуть до аналогічних рейтингових дій відносно ПриватБанку, оцінка характеристик власної кредитоспроможності якого в даний час на два щаблі перевищує рівень суверенного рейтингу.

Нагадаємо, раніше Standard & Poor's оцінив кредитоспроможність ПриватБанку вище України. Власна кредитоспроможність банку SACP оцінена на рівні ("B +") - на 2 значення вище суверенного рейтингу, враховуючи лідируючі позиції на ринку, висока якість активів і адекватні показники ліквідності.

Коментарі