Кіровоградські юніори освоюють дзюдо


Новий навчальний рік у Кіровоградській БізнесШколі приніс неймовірну кількість цікавих занять, направлених не лише на засвоєння азів фінансової грамотності, але й на всесторонній гармонійний розвиток особистості.  

Минулого тижня відбулося перше заняття з дзюдо. До речі, відбулося воно з ініціативи самих слухачів школи, які виявили бажання відвідати тренування та особисто познайомитись з цим бойовим мистецтвом.

“Я займаюсь дзюдо уже 4 роки. Своїм захопленням вирішив поділитись з друзями з БізнесШколи, тому й запросив  їх на тренування, - розповідає  Ігор Тененік,  учень БізнесШколи ЮніорБанку Кіровоградскої філії ПриватБанку. - Як не здається дивним, але між мистецтвом фінансів та бойовим мистецтвом  дзюдо так багато спільного.  Обидві школи не просто дають знання, а навчають нас застосовувати їх у реальному житті, орієнтуватись у будь-яких життєвих ситуаціях та самостійно приймати відповідальні рішення. А крім того - це просто цікаво та захоплююче”.

Суботній ранок  для слухачів БізнесШколи розпочався у тренувальній залі. Спочатку всі планували лише познайомитись з дзюдо, але педагогічні здібності тренера Генц Наталі Миколаївни підняли юніорів з лавок глядачів на татамі. Тренування пройшло на одному подиху, хоча було не дуже легко. Самими цікавими були показові виступи юних дзюдоїстів, які показали захвати, перевороти та інші прийоми самооборони. І звичайно ж похизувались своїми досягненнями - нагородами та призами, заохочуючи юніорів до перемог.

“Дзюдо - це не просто бойове мистецтво, - розповідає Наталія Герц, тренер обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи “Ніка", - це гармонійне фізичне навантаження, це життєва філософія, яка реально працює. Основні принципи дзюдо вчать дитину бути лідером, володіти ініціативою в будь-якому починанні. І навіть якщо дитина потрапляє в непросту ситуацію, у неї з'являється набагато більше можливостей вибратися з неї, оскільки дзюдо виховує силу духа, впевненості в собі, самодисциплінує і акцентує дитину на особистих досягненнях, індивідуальності,  розвиває власні амбіції, виховує гармонійнорозвинуту особистість”.

“Ми з задоволенням прислухаємось до побажань наших слухачів, які допомагають нам розширити програму навчань та зробити її цікавою для всіх, - розповідає Вікторія Заболотна, керівник напрямку "ЮніорБанк і Агентська мережа" Кіровоградської філії ПриватБанку. - Мені хочеться зробити нашу школу елітною, де б ми навчали майбутню українську еліту, яка зміцнять нашу державу, зробить її високорозвинутою, економічно стабільною та конкурентноспроможною. Так хочеться вірити, що саме наші слухачі стануть достойними представниками такої держави”.




Освітня програма ЮніорБанк стартувала з 2009 році в Україні. Сьогодні ЮніорБанк працює в Україні, Росії, Грузії та Латвії, об'єднуючи більш ніж 500 000 школярів. У рамках проекту ПриватБанк не тільки надає можливість безкоштовного практичного навчання з фінансових послуг для дітей та підлітків, а й підтримує спортивний рух і програми здорового способу життя школярів.

Коментарі