Надійність 24 години на добу, 7 днів на тиждень та 356 днів на рік


1 серпня -  День інкасатора.  Аби дізнатись про тонкощі цієї професії та про мужніх людей, які обрали її, ми звернулись до Юрія Кацмана, керівника Напряму перерахунку та інкасації коштів Кіровоградського регіонального управління ПриватБанку.

Як давно Ви в цій професії та чи змілось щось за цей період у системі інкасації?
В професії я з серпня 2001 року, тобто можна сказати, що я стояв у витоків створення системи інкасації у Кіровоградській філії ПриватБанку. Розпочинали ми лише з трьох співробітників та транспорту колишнього Радянського Союзу, який, м’яко кажучи, не зовсім відповідав вимогам. Обслуговували ми лише 5 точок (з яких 2 банкомати). Для порівняння - сьогодні у штаті нас 36 співробітників, користуємось ми 14 спеціально обладнаними броньованими машинами 3-го класу захисту, відповідно до останніх вимог НБУ, та обслуговуємо 260 торгових точок, 165 банкоматів та 297 терміналів самообслуговування.

У 2001 році інкасація здійснювалась, так би мовити, вручну, гроші рахувались та вносилась відповідна інформація на паперові носії. Цей процес забирав чимало часу.  Всі ми люди, і нам властиво помилятись, тому аби зменшити вірогідність помилок, такі звіти писались у трьох екземплярах. Велика кількість паперу, потраченого часу, пломби, шпагати...ми вже давно відійшли від цього. Сьогодні увесь процес займає декілька хвилин. Інкасація здійснюється за допомогою мобільних пос-терміналів і гроші зараховуються на рахунок одразу після передачі готівки інкасаторам в режимі он-лайн. Протягом 10 хвилин гроші стають доступні і клієнт може ними скористатись. Виручка приймається безкоштовно, працюємо ми цілодобово, без вихідних та свят. Крім того, якщо виручка не значна, наші клієнти можуть скористатись терміналами самообслуговування, які розміщені чи не у всіх торговельних центрах, на вулицях, у магазинах і входять до широкої мережі обслуговування банку. Нашим клієнтам зручно та легко здавати кошти через будь-який найближчий термінал. До речі, здавання виручки через термінали самообслуговування здійснюється безкоштовно, цілодобово та без додаткових умов.

Не варто і згадувати, що у ПриватБанку найширша мережа обслуговування в Україні, і клієнти завжди можуть здавати виручку без черги у відділеннях по всій країні (незалежно від того, у якому місті відкрито рахунок). Банк буде надсилати SMS-повідомлення про суму та час зарахування коштів. Це актуально, якщо виручку здають довірені особи. Наші клієнти можуть контролювати надходження на рахунок підприємства торгівельної виручки з декількох точок або навіть різних регіонів України. Якщо підприємець на єдиному податку, торговельну виручку він може зараховувати як на рахунок 2600, так і на поточний рахунок “Приват-вклад” або на рахунок своєї Розрахункової картки.

Чи під надійним захистом гроші кіровоградців?
Звичайно, це питання навіть не обговорюється, ми дбаємо про надійний захист коштів наших клієнтів. Майбутні інкасатори проходять численні перевірки, адже ці люди, відповідно до своїх службових обов’язків,  отримують зброю та перевозять значні суми коштів. Крім того, ми вже давно відійшли від простих інкасаторських сумок і обслуговуємо наших клієнтів відповідно до світових стандартів, використовуючи сейф-пакети, які надійно захищені від будь-яких пошкоджень та непередбачуваних ситуацій. Наші машини надійно броньовані та обладнані GPS-навігаторами, які постійно відслідковують маршрути та рух автомобіля. Безпосередньо з машини, у разі необхідності, наші інкасатори можуть подати сигнал про допомогу. Кожен інкасатор отримує спеціальну форму одягу, до якої входять бронежилети та каски. Можу з повною відповідальністю стверджувати, що кошти наших клієнтів під надійним захистом. Ми працюємо швидко, чітко та надійно.

Користуючись можливістю вітаю всіх моїх колег, і не лише з ПриватБанку, а й з інших банківських установ з професійним святом та бажаю ніколи не зустрічатись з непередбачуваними ситуаціями, живими та здоровими повертатись у свої родини, миру в державі та благополуччя у сім’ях.

PS. ПриватБанк посів I місце в рейтингу Innovation in Banking Technology Awards за версією журналу The Banker завдяки інноваційній технології «Online-інкасація».

Коментарі