Standard & Poor’s підвищив прогноз рейтингу ПриватБанку до «стабільного» та оцінив кредитоспроможність банку вище України

Одне з провідних світових рейтингових агентств підвищило прогноз за рейтингами ПриватБанку до «стабільного», а власну кредитоспроможність банку оцінило вище суверенного рейтингу, вказуючи на провідні позиції банку на ринку та його стійкість.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s повідомило про підвищення прогнозу за рейтингами українського ПриватБанку з «негативного» до «стабільного».   
Також Standard & Poor’s оцінило характеристики власної кредитоспроможності банку (SACP) на рівні «b», що на 2 позиції вище за суверенний рейтинг країни.

Як зазначається в повідомленні агентства, рейтинги ПриватБанку відображають його сильну бізнес-позицію та адекватну позицію за ризиком, середні показники фондування та помірні показники ліквідності. Рейтинги також відображають провідне положення банку в банківському секторі України та Східної Європи, більш високу (у порівнянні з середнім по банківській системі рівнем) якість активів і більш низьку (у порівнянні з іншими банками) концентрацію на окремих контрагентах.

S&P зазначає, що ПриватБанк зможе зберегти провідне положення в банківському секторі України в складних умовах ведення діяльності завдяки більш консервативній стратегії розвитку та більш розвинутій системі ризик-менеджменту, ніж у середньому по банківському сектору. Також ПриватБанк дотримується консервативної політики формування резервів, що повинно позитивно впливати на показники банку в складних умовах ведення діяльності в банківському секторі країни.

Рівень довгострокового кредитного рейтингу ПриватБанку «ССС» за методологією Standard & Poor’s стримується рівнем суверенного кредитного рейтингу України за зобов’язаннями в іноземній валюті.

У 2014 році ПриватБанк зберіг за собою всесвітню позицію за розміром капіталу в топ-10 найбільших банків Центральної та Східної Європи, який щороку публікує британський журнал The Banker у рамках глобального рейтингу топ-1000 світових банків. Сьогодні банк обслуговує 14,6 млн індивідуальних клієнтів, 334 тис. корпоративних клієнтів. За даними на 1 червня 2014 року, активи банку становлять 204,199 млрд грн, регулятивний капітал – 20,8 млрд грн, чистий прибуток банку за перше півріччя 2014 року – 387,2 млн грн. У регіональній мережі банку працює 2 882 відділення, 7 592 банкомати, 11 647 терміналів самообслуговування.

Коментарі