Еквайринг став звичною справою в селах Кіровоградщини

У зручності та вигідності встановлення  POS-терміналів впевнились власники приватних торгівельних точок у селах Новоархангельського району.

“Вже рік я співпрацюю з ПриватБанком, - розповідає Валентина Шпак, приватний підприємець. - У селах Покотилове та Розсохуватець я маю дві торгові точки. Спочатку я навіть не розуміла свого щастя. А вже через місяць, коли щоденні каси з магазинів збільшились чи не вдвічі, я пересвідчилась, що банкіри мали рацію. До мого магазину стали приходити чи не всі жителі. Адже в селах отримують і пенсіі і соціальні виплати на банківські карти, до того ж, чи кожен має  кредитні карти, і мені вже не потрібно відпускати товар на список та хвилюватись чи принесуть борги.Тепер у мене є такий солідний  гарант”.

Майже 2,6 тисяч POS-терміналів ПриватБанку встановлено в торгово-сервісній мережі Кіровоградщини. Лише у нинішньому році їх кількість зросла більше ніж на  тисячу одиниць. Така значна динаміка росту кількості POS-терміналів у торгово-сервісній мережі регіону пояснюється розумінням жителями області безмежних зручностей та можливостей безготівкових розрахунків. Сьогодні до сервісу безготівкових розрахунків активно долучається малий та середній бізнес, розуміючи наскільки це розширює їх можливості та дає значні переваги перед конкурентами.

“Після успішної співпраці приватного підприємця В.Шпак з ПриватБанком по еквайрингу, лише в цьому селі ще два підприємці вирішили встановити в своїх магазинах POS-термінали, - розповідає Олексій Бабанко, керівник новоархангельського відділення №9 Кіровоградського регіонального управління ПриватБанку. -  Для громади села це - покращення умов обслуговування, отримання можливості здійснювати розрахунки банківськими картами, підприємці збільшили свої статки за рахунок збільшення кількості покупців. Ми ж отримуємо вдячних та задоволених клієнтів”.

"Сьогодні ми абсолютно безкоштовно забезпечуємо можливість приймати оплату по картках у будь-якій торговельній точці, незалежно від розміру та обігу бізнесу. Весь процес установки сервісу - від підписання договору до прийому перших платежів - займає не більше трьох робочих днів, - говорить керівник Направлення "Еквайринг" Кіровоградської філії ПриватБанку Євген Яковов. - Еквайринг ПриватБанку також дає нашим партнерам унікальну можливість повністю автоматизувати прийом та облік платежів".

Майже половина  POS-терміналів, встановлених в регіоні, оснащена безконтактною технологією PayPass, за допомогою якої можна здійснювати купівлі одним дотиком. Достатньо піднести картку з логотипом PayPass до зчитувального пристрою на касі, і покупку буде оплачено. Майже всі термінали працюють з програмою лояльності  БонусПлюс (дарує грошові бонуси за кожну покупку, здійнену за допомогою карти Банку) чи сервісом Оплата Частинами (допомагає здійснювати покупки та розраховуватися за послуги, оплачуючи не всю їх вартість, а тільки частину).   

В Кіровоградській області в торгівельно-сервісній мережі через POS-термінали ПриватБанку з початку року пройшло майже 500 млн. грн.

Щоденно через мережу POS-терміналів ПриватБанку в Україні оплачують покупки понад 700 тис. осіб, з яких клієнти банку складають 490 тис., а власники карток інших банків - 210 тис.

POS-терміна́л (від англ. Point Of Sale — точка продажу) — це електронний пристрій, що зчитує дані пластикової картки з магнітної смуги або чіпа, розташованого на пластиковій картці, і зв'язується з банком по електронних каналах зв'язку. Сума операції вводиться із клавіатури (якщо це POS-термінал, інтегрований у касу, то сума береться з даних каси до оплати). Всі дані операції друкуються на чеку терміналом.
Наявність POS-терміналу дозволяє приймати до оплати всі типи міжнародних банківських карт, включаючи найпоширеніші електронні карти «Visa» та «MasterCard», що значно прискорює проведення операції оплати і скорочує термін відшкодування грошових коштів по проведених операціях.

Коментарі