7 млн грн Кіровоградська філія ПриватБанку повернула вкладникам ліквідованих банків

Більше двухсот жителів Кіровоградщини, вкладників ліквідованих банків, звернулися до Кіровоградської філії ПриватБанку з питання повернення депозитних вкладів та вже отримали свої кошти на загальну суму у 7 млн грн.  

“Надзвичайно приємно, що 130 із 200 вкладників інших банківських установ, які звернулись до нашої філії, довірили нам свої збереження та розмістили під вигідні відсотки більше 4 млн грн, - розповідає Сергій Тюкаєв, керівник Направлення Заощаджень Кіровоградської філії ПриватБанку. - Адже ми запропонували не лише привабливі умови розміщення грошей на депозит, але й нашу стабільність та надійність. Крім того, в умовах шаленої інфляції зберігати заощадження вдома - це прямий шлях до обезцінювання грошей. Аби фінанси не стали  “пасивами”, їх потрібно вкладати на банківські депозити під привабливі відсоткові ставки”.

Аби не помилитись при виборі банку для розміщення депозиту, потрібно особливу увагу звернути на його надійність і стресостійкість в умовах тимчасової нестабільності. Слід вивчити фінансово-економічні показники поточної діяльності фінансової установи, його позиції згідно з авторитетними дослідженнями, динаміку розвитку та новації.

У кінці 2014 року найавторитетніший у світі фінансовий журнал The Banker визнав ПриватБанк “Банком року – 2014” в Україні як банк, що, приклавши значних зусиль, найкраще адаптувався до умов політичної нестабільності в країні та військових дій на Сході України.

На сьогоднішній день  30 тис жителів області довірили свої заощадження на загальну суму у 1.5 млрд грн ПриватБанку та отримали 250 млн грн доходу за відсотками.

Вкладники ліквідованих банків зможуть отримати свої кошти готівкою, зарахувати їх на пластикову картку або відкрити поточний рахунок у будь-якому з 2 497  відділень ПриватБанку. Обмеження на видачу готівки в розмірі 150 тис. грн на день, установлені НБУ, не поширюються на виплати відшкодувань ФГВФО.

“Усім одержувачам відшкодувань, які розмістять свої кошти на депозит у гривні або у валюті на строк від 3 місяців, ми пропонуємо надбавку 0,5% до базової ставки за вкладом, – додає Сергій Тюкаєв. – Ми намагаємось згладити ті негативні моменти, з якими вони зіткнулися через ліквідацію банку та пропонуємо отримали додаткову компенсацію”.

Для отримання компенсації достатньо пред’явити паспорт. Максимальний розмір гарантованої суми відшкодування, включаючи відсотки, становить 200 000 грн.
Більшість відділень ПриватБанку, окрім робочих днів, обслуговують клієнтів і в суботу. Більш детальну інформацію про порядок виплат компенсацій можна отримати, зателефонувавши на номер 3700, або на сайті банку.

ПриватБанк є найбільшим учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. На сьогоднішній день ПриватБанк проводить виплати вкладникам ПАТ «Брокбізнесбанк», ПАТ Банк «Форум», ПАТ «КБ «СОЦКОМ БАНК», ПАТ «РЕАЛ БАНК», ПАТ «ЕРДЕ БАНК», ПАТ «БАНК «ТАВРИКА», ПАТ «СТАРОКИЇВСЬКИЙ БАНК», ПАТ «КБ «ПІВДЕНКОМБАНК», ПАТ «АВТОКРАЗБАНК»,АТ «КБ «ЕКСПОБАНК», ПАТ «ВіЕйБі Банк», банку «ДЕМАРК», які раніше звернулися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з письмовою заявою про виплату гарантованої суми відшкодування.

Коментарі