Безконтактні, безпечні та швидкі платежі AirPay працюють і в Кіровограді

Понад тисячу POS-терміналів торгівельно-сервісної мережі області вже приймають безконтактні платежі (без банківської картки) через смартфон.

Кіровоградці отримали унікальну  можливість користуватись  системою  безпечних платежів за допомогою смартфонів – AirPay, що працює на будь-якому смартфоні та з більшістю POS-терміналів.

На відміну від інших безконтактних систем, AirPay не потребує модернізації терміналів торговельної точки або наявності спеціального пристрою в покупця. Сервіс працює з будь-якими Android-смартфонами або iPhone. Для оплати покупок через AirPay достатньо, щоб торговельну точку було обладнано POS-терміналом ПриватБанку, а на смартфоні покупця було встановлено додаток.

Найближчим часом ПриватБанк планує підключити ще 20 000 точок, а в перспективі нову функціональність отримають POS-термінали в 90 000 торговельних точок по всій країні.

“Вже не один рік ми співпрацюємо з ПриватБанком і його інновації завжди приємно вражають, - розповідає Денис Остапенко, касир кафе “Нектар”, - нова розробка AirPay сподобалась. Чесно - швидко, зручно та безпечно. Мені не потрібно брати картку у клієнта, немає проблем зі зчитуванням картки. Ця послуга дає можливість безконтактної оплати. Тобто, клієнт самостійно оформляє покупку в своєму мобільному додатку, а чек друкується на терміналі торговельної точки. Тоді вся операція забирає до 30 секунд. Або оплата здійснюється  за кодом – мобільний додаток клієнта генерує код на оплату, що складається з 3 цифр. Я ж повинен лише зайти в меню “Сервіс” на терміналі, обрати пункт “Оплата за кодом” і ввести код. У цьому разі проведення транзакції проходить за 1–2 секунди”.

“Моя сестра, яка  працює у ПриватБанку, поділилась зі мною новинкою - мобільним додатком AirPay та запропонувала встановити, - ділиться враженнями кіровоградка Маргарита Кирилюк. -  Спочатку я категорично відмовилась, мотивуючи непотрібністю. Потім таки встановила, незручно було відмовляти. Якось, під час обідньої перерви я вибігла до магазину, а картку забула в кабінеті. Тут я згадала про AirPay і без проблем оплатила чек. По-перше - уникла неприємної ситуації, а по-друге - отримала задоволення і від мобільного додатку і від себе - яка я розумниця, можу, коли схочу”.

Термінали ПриватБанку встановлені в 60% торгівельних точок Кіровоградщини. Согодні Кіровоградська філія ПриватБанку обслуговує понад 2,5 тис. POS-терміналів, до технології оплати AirPay уже підключено вже майже 1 тис. терміналів. До речі, дізнатись, у яких саме торгівельних точках працює нова послуга AirPay дуже легко, досить лише встановити на свій смартфон безкоштовну програму.

«Для наших безконтактних платежів не потрібна дорога інфраструктура. Якщо в торговельній точці стоїть POS-термінал ПриватБанку, він уже готовий приймати платежі через AirPay, – говорить Євген Яковов, керівник направлення Еквайринг Кіровоградського регіонального управління ПриватБанку.  – Безконтактний платіж AirPay не тільки безпечний, але й безкоштовний та надзвичайно зручний. Користуючись цією послугою, наші клієнти не передають банківську картку продавцеві, тим самим убезпечуючи реквізити картки”.

Для активації додатка потрібна картка ПриватБанку, картку «Універсальна» можна оформити в банку безкоштовно. Додавати в гаманець AirPay можна картки будь-яких українських банків і здійснювати платежі без самої картки.

Будь-який клієнт може написати лист на пошту my.airpay.pb@gmail.com зі своїм побажанням або зауваженням. Розробники додатка докладають всіх зусиль, щоб клієнти могли із задоволенням здійснювати купівлі за допомогою AirPay.

Коментарі