Більше 200 кіровоградців, вкладників ліквідованих банків, довірили свої заощадження ПриватБанку


220 кіровоградців - вкладників  ліквідованих банків, перевели свої заощадження на рахунки ПриватБанку, розмістивши депозити на загальну суму у 14 млн грн.

“Коли я дізнався, що банк, у якому був мій депозит, збанкрутів, дуже засмутився. Не знав, що робити, куди бігти. І перше, що сказав своїм домашнім, - ніколи вже не повірю жодній банківській установі, - ділиться кіровоградець Василь Кочу. - Потім зі ЗМІ дізнався про те, що виплати вкладникам мого банку буде проводити ПриватБанк. Скажу відверто, першим бажанням було забрати чудом спасенні кошти і сховати їх подалі. Та розум взяв верх над емоціями, подумав і про небезпеку зберігання грошей вдома і про втрату відсотків. А таки вельми приємно їх отримувати, та й до пенсії гарна надбавка. Порадившись з близькими, проаналізувавши банківський ринок та дослухавшись до порад спеціалістів  ПриватБанку, довірив свої кревні саме їм. Таки це Банк найбільший, найнадійніший - і кредитують, і стабільно виплачують відсотки за депозитами,  виконують всі зобов’язання і не тільки перед своїми клієнтами”.

ПриватБанк є найбільшим учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. На сьогоднішній день ПриватБанк проводить виплати вкладникам ПАТ «Брокбізнесбанк», ПАТ Банк «Форум», ПАТ «КБ «СОЦКОМ БАНК», ПАТ «РЕАЛ БАНК», ПАТ «ЕРДЕ БАНК», ПАТ «БАНК «ТАВРИКА», ПАТ «СТАРОКИЇВСЬКИЙ БАНК», ПАТ «КБ «ПІВДЕНКОМБАНК», ПАТ «АВТОКРАЗБАНК»,АТ «КБ «ЕКСПОБАНК», ПАТ «ВіЕйБі Банк», банку «ДЕМАРК», ПАТ «КБ «Надра», ПАТ «ЕНЕРГОБАНК», які раніше звернулися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з письмовою заявою про виплату гарантованої суми відшкодування.

Вкладники ліквідованих банків можуть отримати свої кошти готівкою, зарахувати їх на пластикову картку або відкрити поточний рахунок у будь-якому з 2 497  відділень ПриватБанку. Обмеження на видачу готівки в розмірі 150 тис. грн на день, установлені НБУ, не поширюються на виплати відшкодувань ФГВФО.

“Ми продовжуємо виконувати зобов’язання перед Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та виплачувати кошти за депозитними вкладами тим жителям області, які розмістили свої кошти у банках, що на жаль, ліквідовані, - розповідає Сергій Тюкаєв, керівник Направлення Заощаджень Кіровоградської філії ПриватБанку. - Надзвичайно приємно констатувати, що лише в нашому регіоніі 220 із 300 вкладників ліквідованих банків довірили нам, залишивши на депозитних рахунках більше 14 млн грн, із виплачених 30 млн грн. Аби не помилитись при виборі банку для розміщення депозиту, потрібно особливу увагу звернути на його надійність і стресостійкість в умовах тимчасової нестабільності. Слід вивчити фінансово-економічні показники поточної діяльності фінансової установи, його позиції згідно з авторитетними дослідженнями, динаміку розвитку та новації”.

Для отримання компенсації достатньо пред’явити паспорт. Максимальний розмір гарантованої суми відшкодування, включаючи відсотки, становить 200 000 грн.
Більш детальну інформацію про порядок виплат компенсацій можна отримати, зателефонувавши на номер 3700, або на сайті банку.

У кінці 2014 року найавторитетніший у світі фінансовий журнал The Banker визнав ПриватБанк “Банком року-2014” в Україні як банк, що, приклавши значних зусиль, найкраще адаптувався до умов політичної нестабільності в країні та військових дій на Сході України.

Коментарі