ПриватБанк оголосив результати щодо пропозиції з продовження строків його єврооблігацій зі строками погашення в 2015 та 2016 рр.

Найбільший український банк ПриватБанк сьогодні оголосив результати щодо його пропозиції з продовження строків його єврооблігацій зі строками погашення в 2015 та 2016 рр.

13 липня 2015 року відбулося двоє правочинних зборів держателів облігацій. Пропозиція ПриватБанку внести зміни в деякі умови єврооблігацій зі строком погашення в 2015 році (далі – «Єврооблігації 2015 року») було підтримано держателями Єврооблігацій 2015 року.
Пропозиція ПриватБанку змінити певні умови його євробондів зі строком погашення в 2015 р. («2015 Євробонди») було схвалено, пропозиція ж змінити певні умови євробондів зі строком погашення в 2016 р. («2016 Євробонди»; разом з 2015 Євробондами – «Облігації») не отримала схвалення, хоча кворум був досягнутий. Угода була заблокована одним з кінцевих держателів 2016 Євробондів. Згідно з умовами, пропозиція за 2015 Євробондами була з умовою, що обидві пропозиції отримають схвалення на зборах держателів. Відповідно, оскільки пропозиція за 2016 Євробондами не отримала схвалення, запропоновані ПриватБанком зміни за двома випусками Облігацій не буде застосовано.

Зараз ПриватБанк намагається провести ідентифікацію кінцевого держателя Облігацій 2016 року, який проголосував проти продовження та досі уникає розкриття свого імені та переговорів. ПриватБанк активно розслідує це питання, щоб знайти рішення найближчим часом.
Пропозиція ПриватБанку щодо продовження його випусків Облігацій на міжнародному ринку в цілому отримала позитивний відгук інвесторів. Вони поставилися з розумінням до необхідності змінити умови та висловили свою довіру банку. У зборах держателів Облігацій 13 липня 2015 р. взяло участь інвесторів більше, ніж необхідно для кворуму. За доволі короткий строк (два тижні) переважна більшість інвесторів підтримала пропозицію ПриватБанку про продовження строків погашення його зобов’язань. За попередніми транзакціями продовження випусків українських емітентів зазвичай досягнення кворуму інвесторів забирало значно більше часу.
Необхідно зазначити, що в угоді ПриватБанку основні держателі Облігацій – це приватні інвестори з невеликими сумами вкладів.

Коментарі