«Країна підприємців»: у Покровську міськрада компенсує малому бізнесу відсотки за кредитами

Місто Покровськ Донецької області – одне із перших українських міст, що приєдналися до національної програми підтримки малого бізнесу «Країна підприємців». Саме тут стартував проект компенсації відсотків за користування кредитами малому бізнесу за рахунок місцевого бюджету. Відповідна постанова була ухвалена міськвиконкомом. А залучити фінансування підприємці міста зможуть за допомогою порталу програми kub.pb.uа

За словами міського голови Покровська Руслана Требушкіна, який є одним з ініціаторів втілення в життя програми повернення відсотків за кредитами, на програму вже виділено 5 млн гривень і вона вже успішно стартувала – перші два підприємці, які профінансовані завдяки порталу kub.pb.ua, вже отримали позитивні рішення. «Цей досвід дуже важливий, ми сподіваємось, що він стане прикладом для інших міст і областей, – каже Руслан Валерійович. – Також маємо надію, що проект «КУБ» стане відправною точкою для успішного розвитку підприємництва».

Таке рішення з боку місцевих органів Покровська стало логічним продовженням соціальної місії програми «Країна підприємців», а саме: підтримки підприємництва в Україні. Інтернет-портал програми kub.pb.ua стартував у квітні цього року, і за перші 5 місяців роботи порталу «КУБ» українські підприємці отримали кошти від інвесторів на фінансування старту або розвитку власного бізнесу на суму понад 1,4 млрд грн, у тому числі 200 млн грн у рамках проектного фінансування. А головне, завдяки програмі вже створено 7 300 нових робочих місць.

«Наше головне завдання – відновити економіку шляхом розвитку малого бізнесу та підприємництва, створити 1 000 000 робочих місць упродовж 2 років, – говорить Олександр Ніколенко, керівник напрямку «Малий і середній бізнес» ПриватБанку. – Ми розуміємо, що саме малий бізнес є бюджетоформуючим і саме він може активно розвиватись, але дієвих і реальних програм та органів, які б підтримували МСБ, немає. Тому ми взяли цю місію на себе і зараз активно розробляємо низку програм, що стануть в пригоді українським підприємцям і власникам бізнесу».

За умовами програми покровським підприємцям компенсують відсотки в розмірі 100%, якщо кредит розрахований на 1 рік, та 50% – якщо на 2 роки. Для отримання компенсації необхідно зібрати найпростіші довідки та розповісти про свій бізнес та плани розвитку. Наступне засідання комісії з компенсації відсотків за кредитами, у якому візьмуть участь клієнти порталу kub.pb.ua, відбудеться в Покровську наприкінці вересня.

Коментарі