ПриватБанк ще не прийняв остаточного рішення щодо оскарження штрафу ЦБ Кіпру або його сплати зі знижкою – заява банку

Кіпрська філія ПриватБанку в повному обсязі виконує всі вимоги фінансового законодавства Республіки Кіпр. Про це йдеться в офіційній заяві банку у відповідь на рішення Центрального банку Кіпру накласти штраф на філію українського банку в розмірі 1,3 млн євро.
ПриватБанк з посиланням на голову банківського нагляду ЦБ Кіпру Янгоса Деметріу заявляє, що Центральний банк Республіки Кіпр у ході перевірки роботи філії ПриватБанку не виявив будь-яких фактів порушення законодавства у сфері боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Зокрема, пан Деметріу зазначив, що рішення про накладення штрафу пов’язане з недоліками в процедурах. Проведена в травні 2015 року перевірка ЦБ Кіпру не виявила якихось конкретних фактів відмивання коштів у Кіпрській філії. КФ взяла до уваги і врахувала у своїй роботі зауваження регулятора, викладені в довідці перевірки. При цьому, за словами представників банку, у ході проведення інспекції філії, яка за часом збіглася з плановою перевіркою з боку українського регулятора, дві команди перевіряльників фізично не встигали ознайомитися в повній мірі з одними й тими ж пакетами документів.
                                   
Кіпрська філія ПриватБанку продовжує співпрацю з ЦБ Кіпру щодо вдосконалення системи внутрішнього контролю, але ще не прийняла остаточного рішення щодо намірів оскаржити накладений стосовно неї штраф або домовиться про збільшення 15% знижки, передбаченої рішенням, у разі сплати штрафу раніше зазначеного строку.

Коментарі