У сумських тролейбусах впровадили проїзд за QR-кодом


Пілотний проект оплати проїзду в міському транспорті за допомогою електронних квитків від ПриватБанку стрімко рухається містами України. Їздити без паперових квитків та оплачувати проїзд смартфоном вже мають змогу пасажири львівських, чернігівських, івано-франківських та конотопських тролейбусів і трамваїв, а з квітня проїзд за QR-кодом доступний і в тролейбусах Сум.
Презентація нової технології у Сумах відбулася на кінцевій зупинці вулиці Прокоф’єва, куди було запрошено й керівництво місцевої влади.

«Директор КП «Електроавтотранс» Віталій Однорог з інтересом прийняв нашу пропозицію, і стикери з QR-кодом оперативно розклеїли в тролейбусах міста», – зазначає керівник напрямку платежів і переказів Сумської філії ПриватБанку Вікторія Рудь.

«Унікальна технологія оплати проїзду за допомогою QR-коду від ПриватБанку покращить фінансові результати нашого підприємства. Це дозволить прозоро оцінити, яка кількість людей користується міським транспортом, який дохід місту ми забезпечуємо, та зацікавить молодь, яка активно використовує сучасні гаджети», – говорить Віталій Однорог, директор КП «Електроавтотранс».

Нагадуємо, щоб скористатися новою послугою, потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 та відсканувати QR-код, що зображено на спеціальних стикерах у тролейбусі. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостирувати» в смартфоні та пред’явити кондукторові чи контролеру. Оплатити проїзд можна з картки будь-якого банку. Єдина умова – встановити додаток Privat24.

Нову технологію електронного квитка в громадському транспорті може бути впроваджено в будь-якому українському місті за 1–2 дні, оскільки вона не вимагає установки додаткового обладнання для зчитування карток або верифікації пасажирів. Міському транспортному підприємству досить розмістити стикери з QR-кодом у салоні або на зупинках транспорту та провести тренінги для контролерів щодо використання нового виду квитків.

Коментарі