В Олександрії запроваджено QR-код для оплати у міському транспорті



4 липня в Олександрії, вперше в регіоні, урочисто запроваджено нову IT-технологію - безготівкову оплату проїзду у міському транспорті.

Олександрія стала 12 містом в Україні, де запроваджено унікальну технологію. Пасажири трьох міських автобусних маршрутів №№3, 4 та 15 стануть першими щасливчиками, які матимуть змогу скористатись сучасними IT-технологіями.

ПриватБанк спільно з приватними підприємцями Юнак В.А., Сізов С.А.,  Міщенко Ю.Я. та за підтримки мерії м.Олександрії впровадили технологію, яка дозволяє придбати і закомпостувати електронний квиток за допомогою мобільного додатку Приват24, відсканувавши лише QR-код зі спеціального стікера у транспорті.  
20170704_100200.jpg
“Ця знакова подія стала можливою завдячуючи всебічній підтримці мерії найбільшого міста у регіоні, - розповідає Ростислав Масло, директор Кіровоградської філії ПриватБанку. - Я вітаю усіх нас - Олександрія стала першим містом в області із 12 в Україні, в якому запроваджено проект по оплаті за проїзд в транспорті шляхом зчитування  QR-кода. Це - здОрово, це -  круто! Я вдячний меру Олександрії Цапюку Степану Кирилловичу і нашим перевізникам за особисту енергію по впровадженню цієї технології”.

20170704_100838.jpgЕлектронний квиток не витісняє інші способи оплати за проїзд, а додає зручності прихильникам технологій і безготівкових розрахунків. Паралельно можуть діяти е-картка чи стандартний квиток.

20170704_101515.jpg“Вперше обійнявши посаду мера Олександрії, я дав своїм виборцям слово, що впроваджуватиму усі найсучасніші технології аби наше місто мало європейське обличчя, - зазначає Степан Цапюк, мер міста Олександрія. -  Міська влада постійно слідкує за технологічними нововведеннями та запроваджує їх у місті, рухаючись в ногу з часом. Ось і сьогодні олександрійці отримали змогу користуючись найновішити технологіми оплачувати проїзд у міському транспорті безготівково, користуючись лише смартфоном”.

Контроль за оплатою проїзду здійснюється контролером. Пасажир показує оплачений і закомпостований квиток на екрані смартфону у додатку Приват24.

20170704_101823.jpg«Коли нам перезентували цю технологію ми довго вагалися, зважуючи усі за та проти, але запровадили ми її швидко, завдячуючи технологіям ПриватБанку, - ділиться враженнями Юрій Міщенко, приватний підприємець. - QR-код надає перевізникам змогу здійснювати повний контроль за кількістю пасажирів, категоріями (пільговики чи ні), якістю обслуговування на маршруті (отримали можливість зворотнього зв’язку з пасажирами через SMS-опитування)”.

Нагадуємо, спробувати технологію безконтактної оплати за проїзд в дії вже змогли мешканці 11 міст України - Львів, Херсон, Дніпро, Івано-Франківськ, Чернігів, Конотоп, Біла Церква, Суми, Запоріжжя, Хмельницький, Черкаси.

Коментарі