ПриватБанк реструктуризував борги жителів Кіровоградщини на 43,2 млн грн

У минулому році ПриватБанк реструктуризував жителям Кіровоградщини боргів на загальну суму 43,2 млн грн.

Немає невирішуваних проблем, усі проблеми можна вирішити, а фінансові - тим паче. Якщо для Вас настали скрутні часи, не впадайте у відчай та вірте у краще. Якщо ж ви маєте проблеми з кредитом, то лише його реструктуризація стане світлом у кінці тунелю.

Реструктуризація - це тимчасовий перегляд умов кредитування. Вона потрібна клієнтам, які тимчасово не можуть виконувати свої зобов'язання по кредиту повністю (наприклад, через втрату роботи). При реструктуризації клієнт укладає угоду про нові умови погашення заборгованості (термін, відсоткова ставка і щомісячний платіж за кредитом). У рамках програми реструктуризації банк списує частину нарахованих штрафів, пені та комісій, чим створює найбільш комфортні умови для виконання клієнтом його боргових зобов'язань.

Реструктуризацію проблемної заборгованості можна здійснити тим клієнтам, які мають прострочену заборгованість за будь-яким беззаставними активам строком понад 180 днів.

“Якщо у Вас виникла нередбачувана ситуація і немає змоги оплачувати кредині зобов’язання, не слід чекати на кращі часи, - розповідає Дмитро Маслов, керівник Направлення Credit Collection Кіровоградської філії ПриватБанку. - Ви повинні пам’ятати, що ПриватБанк зажди іде назустріч своїм клієнтам.  Слід звернутись до будь-якого відділення, але якщо Ви не маєте можливосіт з тих чи інших причин, зв'яжіться зі співробітниками банку за телефоном гарячої лінії +3700 і обговоріть можливість реструктуризації боргу, що утворився. Досить лише викласти причини, за якими Ви не в змозі платити за поточним графіком. Крім того, можна  запропонувати свій  варіант виходу із ситуації яка склалась”.

Не слід забувати, що при реструктуризації банк йде на деякі поступки клієнту і списує частину нарахованих штрафів, пені та комісій. Однак ці поступки не виділяють клієнта з числа інших боржників, і тим більше не роблять його умови кращі, ніж у добросовісного клієнта. При виконанні всіх умов реструктуризації проблемний клієнт виключається зі списку клієнтів, що мають обмеження в обслуговуванні ПриватБанку.

“До кожного клієнта у нас індивідуальний підхід, - продовжує Дмитро Маслов. - Ось зовсім нещодавно до нас звернулись 4 учасника АТО, які мали різні суми боргу. У двох бійців борг склав 54 тис.грн, який Банк списав до нуля.  Інші два захисника мали борг 37 тис. грн. Їхніми рідними було сплочено 10 тис. грн, а решту -  27 тис. грн ПриватБанк узяв на себе”.

ПриватБанк завжди нагадує своїм клієнтам про наслідки порушенням графіку погашень за кредитним договором  - нараховують штрафні санкції. Кредитний Комітет Банку може прийняти індивідуальне рішення по проблемному договору - можливе часткове списання частини боргу, реструктуризація.

“Якщо Ви отримали смс-повідомлення з пропозицією про реструктуризацію кредиту або що у Вас є борг, з яким Ви не можете впоратися, - додає Дмитро Маслов, - негайно направляйтесь у відділення банку, не відтягуйте час. У такій ситуації час коштує дорого. А реструктуризація допоможе вирішити вашу кредитну кризу і заощадити тисячі гривень”.

ПриватБанк бажає всім фінансового благополуччя!

Коментарі